Výskyt podozrivej bankovky. Hanobenie miesta posledného odpočinku. Nález munície. Dopravná nehoda s následkom smrti

23.06.2010 Celý región

Výskyt podozrivej bankovky: V utorok 22. 6. 2010 o 13:43 hod. telefonicky na linku 158 oznámil zamestnanec zmenárne v Poprade, že pred pár minútami bola v ich zmenárni predložená 1 bankovka nominálnej hodnoty 100, -USD, rok ...
Policajti vyšetrovaním zistili, že uvedenú bankovku predložil 17 ročný Popradčan, ktorý ju údajne dostal od svojho starého otca pred asi tromi rokmi. Pritom bankovka nevykazovala dostatočné ochranné prvky. Polícia ju zaistila a bude zaslaná do NBS, skúšobne platidiel v Bratislave za účelom vykonania expertízy. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Hanobenie miesta posledného odpočinku:
V pondelok 21.6.2010 v podvečer oznámil Vranovským policajtom na linku 158 starosta obce Poša, okr. Vranov n/T, poškodenie náhrobných kameňov na cintoríne v obci Poša. Vyšetrovaním bolo zistené, že neznámy páchateľ v dobe od 12.00 hod. dňa 18.6.2010 do 17.00 hod. dňa 21.6.2010 v starej časti miestneho cintorína v obci Poša, okr. Vranov nad Topľou poškodil 19 náhrobných kameňov na kameninových pomníkoch tým spôsobom, že ich pozhadzoval na zem a porozbíjal. Následne v novej časti uvedeného cintorína na 7 pomníkoch poškodil kvetináče a svietniky. Týmto konaním pre 68 ročného muža z uvedenej obce a ďalším doposiaľ nestotožneným poškodeným spôsobil škodu vo výške najmenej 100. -Eur. V utorok 22.06.2010 poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie za prečin hanobenia miesta posledné odpočinku podľa § 365 ods. 1 Trestného zákona. Prípad vyšetrujú policajti zo Slovenskej Kajne.

Nález munície vo Výrave
V utorok 22.06.2010 o 10.40 hod. telefonický oznámila na obvodné oddelenie polície v Medzilaborciach starostka obce Výrava, okr. Medzilaborce, že v uvedený deň jej oznámila 43 ročná miestna žena , že v toku rieky Výravka v obci Výrava našla 1 kus povojnovej munície pochádzajúcej z II. svetovej vojny - 81 mm delostrelecká mína. Muníciu do príchodu pyrotechnika policajná hliadka z Medzilaboriec zaistila pred cudzími osobami hliadkou OO PZ

Nález munície v Krajnom Čiernom
V utorok 22.06. 2010 krátko pred trinástou hodinou oznámila policajtom na linku 158 33 ročná žena z obce Krajné Čierno, okr. Svidník, že pri čistení miestneho potoka oproti Obecnému úradu našla 1 ks munície z obdobia druhej svetovej vojny. Na základe uvedeného oznámenia bola na miesto vyslaná hliadka Obvodného oddelenia PZ Svidník, ktorá po príchode na miesto zistila, že ide o delostrelecký granát z obdobia druhej svetovej vojny. Miesto nálezu munície bolo policajnou hliadkou zabezpečené pred prístupom verejnosti až do príchodu pyrotechnika z KR PZ Prešov.

Dopravná nehoda s následkom smrti:
Prešovskí dopravní policajti realizujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v utorok 22.06.2010 o 14:05 hod na ceste prvej triedy pod Župčianskym kopcom.
30 ročná vodička z Víťaza jazdiaca smerom od Prešova na osobnom aute zn. Mazda v úseku pred Župčianskym kopcom začala s vozidlom predchádzať vozidlo jazdiace pred ňou. Počas predchádzania sa nestihla bezpečne zaradiť pred vozidlo, ktoré chcela predísť a narazila do oproti idúceho autobusu, ktorý šiel smerom do Prešova. Došlo k zrážke medzi prednou časťou Mazdy a ľavou prednou časťou autobusu. Pri nehode vodička utrpela ťažké zranenia a bola prevezená vozidlom rýchlej zdravotnej pomoci do FNsP v Prešove, kde bola hospitalizovaná a neskôr zraneniam podľahla. Jej spolujazdkyne – 8 ročná Sára pri nehode utrpela ťažké zranenia a bola prevezená leteckou záchrannou službou do FN Košice. Rok a pol stará Terézia a 56 ročná Eva boli prevezené vozidlom rýchlej zdravotnej pomoci do FNsP Prešov s ľahkými zraneniami. Alkohol u vodiča autobusu vykonaním dychovej skúšky zistený nebol. U vodičky bol nariadený odber krvi. Vozidlo Mazda Demio je zaistené v služobných policajných garážach KR PZ v Prešove. Celková škoda na vozidlách predstavuje sumu vo výške cca 9.400, -EUR. Zrážku zapríčinila vodička porušením ustanovenia § 15 ods. 5 písm. c)Zák. NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
 

Vyberte región